Champix

Champix eli varenikliini

Champix eli varenikliini on tupakoinnin lopetuksessa käytetty erittäin kiistelty lääke. Mitä haittavaikutuksia Champixilla on?

Champix tupakanlopetus

Monet tupakoinnin lopettajat valitsevat Champixin ns. viimeiseksi avuksi. Perinteisesti lopetusta on yritetty vuosikausia ilman apuja tai nikotiinipurkan kaltaisten nikotiinikorvaustuotteiden avulla. Champixin luullaan olevan 100% varma keino lopettaa tupakointi, mutta sitä se ei ole.

Champix tutkimus

Champix-lääkkeen avusta tupakoinnin lopetukseen on tehty useita tutkimuksia. Cochrane-tutkimuksessa potilaille annettiin lume-lääkettä ja heistä 10,7 prosenttia onnistui tupakoinnin lopetuksessa. Varenikliiniä saaneista 24,4 prosenttia onnistui lopettamaan tupakoinnin.

Champix haittavaikutukset

Champix haittavaikutukset ovat todella rajuja. Yhdysvaltain ilmailuviranomaiset päättivät kieltää lääkkeen käytön lentäjiltä ja lennonjohtajilta jo yli kymmenen vuotta sitten. Champix aiheuttaa mm. näitä oireita:

  • sydänkohtaus
  • itsetuhoiset ajatukset
  • muutokset ajatustavassa tai käytöksessä (kuten aggressiivisuus).
  • Painon nousu
  • Maku-aistin menetys

Tässä on vain muutama esimerkki Champixin haittavaikutuksista.

Champix vai nikotiinipussit

Monet ajattelee Champixin olevan helppo ja nopea keino lopettaa tupakointi. Tosiasiassa Champix ei takaa sinulle tupakka vapaata loppu elämää. Haittavaikutukset sen sijaan voi vaikuttaa loppu eläämääsi. Ihmisevat ovat pahimmillaan, jopa tappaneet itsensä Varenikliinin haittavaikutusten takia.

Nikotiinipussit

Nikotiinipussit ovat tupakoinnin lopetuksen tulevaisuus. Nikotiinipusseilla saat laskettua nikotiiniannosta helposti ja hallinoidusti ilman sivuvaikutuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *