Nuuska Suomi

Suomi nuuska

Nuuska on Suomessa osittain, jopa suositumpaa kuin tupakointi. Nuuskan kiellosta huolimatta on nuuskan hankkiminen erittäin helppoa. Nuuskan saanti on tosin koronan takia hieman haasteutunut.

Nuuskaa Suomessa

Nuuska on kielletty Suomessa vuonna 1995 ja sen jälkeen sen suosio on vain kasvanut. Nuuskan suurelle suosiolle on vaikea sanoa yhtä tiettyä syytä, mutta muutaman mainitakseni:

  • Nuuska on tupakkaa halvempaa, vaikka joutuisitkin hakemaan Ruotsista.
  • Nuuska on tupakkaan verrattuna pienempi haitta terveydelle.
  • Nuuskasta ei jää vaatteisiin hajuja.
  • Nuuskan pimeän kaupan ansiosta nuuskan saaminen on todella helppoa, jos esim. työkaveri sitä kauppaa.

Tutkitusti nuuska on ”parempi” vaihtoehto, kuin tupakka. Missään nimessähän nuuska ei ole terveydelle haitatonta! Nuuskassa on kuitenkin tupakkakasvia, jonka mukana sitten tulee kaikki siihen liittyvät pahat, kuten raskasmetallit.

Nuuska Suomessa

Nuuskan historiaa

Nuuska on ensimmäinen tupakan nauttimismuoto. Nuuska on muotoutunut tähän meidän tuntemaan ruotsalaisen nuuskan muotoon puolen vuosituhannen aikana.

Nenänuuskasta vuosisatojen aikana kehitelty ruotsalainen lösnuuska, josta muotoutui muutama vuosikymmen sitten pussinuuska.

Parhaat nuuska merkit

Parasta nuuska merkkiä on vaikea määrittää, mutta tässä on muutama merkki mitkä minusta ansaitsee maininnan.

Sisu nuuska

Sisu on AG Snussin vastine GN Tobaccon Odens Cold Dry Extreme White nuuskalle. Sisu on selkeästi tehty vain ja ainoastaan suomalaisille. Sisu on denssin tapaan todella edullinen ja nikotiinipitoisuudeltaan korkea.

Tässä linkki suurempaan Sisu nuuska artikkeliin

Odens Cold Dry nuuska

Suomessa ehdottomasti suosituin nuuska on jo pitkään ollut Odens Cold Dry. Onko Odens Cold Dry paras nuuska? Omasta mielestäni ei missään nimessä. Odens on halpa, huono laatuinen ja pahan makuinen, mutta siinä uniikki potku, joka on edullisen hinnan kanssa nostanut sen suosioon.

Tässä linkki suurempaan Odens Cold Dry nuuska artikkeliin

Ettan nuuska

Ettan on enne denssiä pitänyt suosituimman nuuskan kruunua Suomessa. Tämä jo nyt legendan maineeseen päässyt nuuska on varmasti tuttu kaikille lös-nuuskaa käyttäneille. Nykyään tulee käytettyä pelkästään nikotiinipusseja, mutta silloin tällöin pyhäpäivän herkkuna tulee vielä Ettanin lössiä maisteltua.

Tässä linkki suurempaan Ettan nuuska artikkeliin

R42 nuuska

Suomen nuuska genren uusi tulokas R42 on denssin kaltainen halpa ja paljon nikotiinia sisältävä nuuska. Maku ja haju on denssiin verrattuna mietoja. R42 nuuskassa nikotiinia on 42mg/g, mutta pussi on hieman reilu puoli gramma niin nikotiinipitoisuus on samaa tasoa odens cold dryn kannsa.

Tässä linkki suurempaan R42 nuuska artikkeliin

Nuuska Odens cold dry

Mikä on paras nuuska?

Nuuskaajia on monia erilaisia ja niin on myös nuuska merkkejä. Itse jakaisin nuuskaajat kolmeen pääryhmään:

Vahvojen nuuskien käyttäjät

Tämä ryhmä on kasvanut 2010-luvulla räjähdysmäisesti. Vahvojen nuuskien suosio vain kasvaa ja samalla kasvaa myös nuuskan nikotiinipitoisuus. Edelleen suotsituin vahva nuuska on selkeästi Odens Cold Dry ja R42 tulee hyvänä kakkosena.

Nikotiinia on perinteisissä nuuskissa normaalisti 8mg/g, mutta Odensin aloittaman villityksen vuoksi nikotiinin määrä nuuskassa on noussut, jopa 45mg/g tasolle.

Perinteisien nuuskien käyttäjät

Perinteisien nuuskien käyttäjät nauttivat matalan nikotiinipitoisuuden nuuskista. Perinteiset nuuskat ovat normaalisti ”mauttomia”, eli tupakan makuisia tai kevyesti esim. yrteillä maustettuja.

Makunuuskan käyttäjät

Makunuuskista ehdottomasti suosituimpia ovat minttu nuuskat. Nuuskassa maun taustalla on aina tupakka, joten puhdasta makua, kuten nikotiinipusseissa on ei nuuskasta voi saada. Nikotiinipussit eli tupakaton nuuska ovat maultaan todella puhtaita verrattuna muihin nikotiinituotteisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *